Overgangsalder_pic

Når overgangsalderen trænger sig på

På et eller andet tidspunkt kommer vi alle til det… overgangsalderen.

Vi har næsten allesammen et forhold til den, allerede inden vi mærker de første tegn. Og måske også en holdning til den.

Men desværre er det, der kunne blive den mest værdifulde periode af dit liv, blevet til et tabu i verden. Et tabu omkring det kvindelige og mandlige, omkring det at blive ældre og gå igennem livsforandringer.

Mit budskab til dig – og til verden… er, at det kan være, og kan blive noget virkelig godt for dig, for dit liv.

En form for indvielse; en periode af dit liv, hvor der opstår en hel unik mulighed for at lære dig selv og dine dybder at kende. Det du normalvis vil opleve som en række irriterende forstyrrelser… i din krop, i dine dagsrytmer… i din psyke. Er skjulte skatte, og det er så forfærdelig synd at denne periode mest af alt er tabu – at tale om, at bemærke – det er nærmest tabu at sanse den. Den skal bare helst komme så sent som muligt, overstås så hurtigt som muligt – og vi ønsker ikke at tænke på de mulige konsekvenser af den.

Hvis vi lige et øjeblik nægter at vende vores blik væk. Hvis vi nu i stedet insisterer på sammen at se på hvad det er, der sker…

Så kan det i stedet være dit forvandlings rum. Selve overgangen kan være som et ældgammelt ritual at gå igennem. Men det virkelig spændende ved denne overgang, er at den skræddersys præcis lige til dig; af dit allerdybeste – for at vise dig, hvad du kan være, hvad du kan blive.

Faserne du går igennem, gentages – men nøglerne til at åbne gaverne undervejs finder vi sammen.

Jeg har selv gået vejen, fysisk og psykisk, i mødet med min overgangsalder. Fra begyndelsen søgte jeg min egen vej – med alle de redskaber jeg har vundet i et livs arbejde med psyke, sjæl og ånd. Denne rejse blev for mig en indvielse af det modne menneske; det vise menneske. Jeg arbejder nu med metoderne og teknikkerne og følger andre kvinder på vej i dybe og rige transformationsprocesser. Hver rejse er unik. Den starter, udfolder og forankrer sig helt unikt.

Jeg møder dig i øjenhøjde og kombinerer mine egne erfaringer med en dybere teoretisk og metodisk indsigt. Min fineste opgave er at lytte sammen med dig og kærligt støtte dig i at udfolde dig som menneske.

Hvordan?
Jeg betragter vores arbejde som en indvielse af dig som menneske; det vise menneske der har mulighed for at fødes og træde ud i livet, nu hvor du har opnået den rette alder. Processen kan opdeles i tre faser.

Første fase er at gøre status over livet: hvad i dig er levende og sårbart, hvad i dig ønsker du at sige farvel til; det der ikke giver mening længere. Et møde med dig selv uden at dømme, uden at ville fikse, med accept, medfølelse, frihed og kærlighed. Det er først i din medfølende accept med alt der er smertefuldt, skamfuldt og svært, at forandringer kan ske.
Anden fase er en meditativ og dyb proces, der følger din indre rytme, og som på ingen måde kan generaliseres. Den tager form og farve af det, der kalder dybt indefra. Jeg støtter dig i at lytte og fastholde det meningsgivende.
Tredje fase er en langsom udslusning i dit nye liv, med al den fylde der nu er vundet. Du har vundet et nyt liv, og en ny måde at være dig på.